Varză de Bruxelles la tigaie
Cunosc multe persoane care urăsc varza de Bruxelles, sau cel puţin au făcut-o până au încercat această reţetă. Poţi adăuga, dacă vrei, bacon afumat sau orice alt tip de carne îţi este pe plac.
Ingrediente 500 g varză de Bruxelles 60 g bacon afumat, tăiat bucăţi frunzele alese de pe 2 crenguţe de salvie (opţional) 2 căţei usturoi, feliaţi zeama de la o lămâie ulei de măsline
Mod de preparare
Tai cotorul verzelor şi elimin primele 2-3 frunze de la fiecare. Le tai, apoi, pe lungime în 4 sau 5 felii.
Încingi o tigaie la flacără medie. Adaugi 2 linguri de măsline şi pui baconul când s-a încins. Laşi pe foc 1-2 minute şi apoi adaugi verzele, salvia şi usturoiul. Sotezi, amestecând din când în când timp de 10 minute sau până se mai înmoaie verzele sau devin aurii.