Varză murată cu morcovi
Varza murată cu morcovi este o variantă foarte gustoasă a clasicei verze murate, ideală pentru salate sau ca garnitură iarna.

Ingrediente
2 kg varză albă
2 morcovi
2 linguri sare grunjoasă
1 linguriță semințe de chimen
2 frunze de dafin
1 linguriță boabe de piper
Mod de preparare
Speli varza, o tai sferturi, îndepărtezi cotorul și o toci fideluță. Cureți morcovii și îi dai prin răzătoarea mare.
Pui varza și morcovii într-un vas mare, adaugi sarea și frămânți bine cu mâna până lasă zeamă.
Așezi varza cu morcovii în borcane, o apeși bine cu mâna sau cu o lingură de lemn ca să nu rămână goluri de aer. Torni zeama lăsată de var ză, astfel încât să acopere complet. Pui frunza de dafin, boabele de piper și chimenul.
Lași borcanele descoperite pe o tavă și le ții la temperatura camerei 2–3 zile, apoi le închizi cu capace și le muți într-un loc răcoros.
În 7–10 zile varza, este acră și gata de consum.