Varză tăiată la borcan

varza taiata la borcan jpeg

Ştiai că aplicate pe piele, foile de varză facilitează dispariţia inflamaţiilor graţie sulfului conţinut?

Ingrediente

2 verze mici 2 linguri sare grunjoasă 2 crenguţe cimbru 2 crenguţe mărar boabe de piper saramură (opţional) 2 mere crenguţe de vişin (opţional)

Mod de preparare

Speli varza şi o tai fideluţă, ca pentru salată. O freci cu multă sare şi o laşi 30-40 de minute, ca să-şi lase zeamă. Dacă apa scoasă nu e suficientă, completezi cu saramură, pe care o faci dintr-un litru de apă şi o lingură de sare grunjoasă. Aşezi în borcan crenguţe de cimbru şi de mărar, şi boabe de piper. Pui varză, presari felii de mere, apoi din nou crenguţe de vişin (dacă vrei) şi boabe de piper. Completezi cu restul de varză şi mere, şi presari cimbru. Torni, dacă este nevoie, saramură şi pui borcanul într-un loc însorit, ca să poată fermenta varza. După 4-5 zile poţi sigila borcanul.