Vinete coapte cu salată
Vinetele coapte merg minunat salată proaspătă, e o combinație ușoară și foarte aromată.

Ingrediente
2 vinete
2 linguri ulei
3 căței de usturoi zdrobiți
sare
piper
Pentru salată:
baby spanac spălat
1 ardei gras
5 roșii cherry
1 ceapă tăiată rondele
2-3 linguri ulei de măsline
1-2 linguri oțet balsamic
sare
Mod de preparare
Speli vinetele, le tai în două, pe lung, le dai cu sare și le lași 30 de minute, apoi le speli bine sub jet de apă și le usuci.
Între timp, speli legumele și prepari salata. Combini uleiul cu oțetul și cu sarea, și omogenizezi amestecul. Pui într-un bol spanacul, ardeiul gras tăiat cubulețe, ceapa rondele și roșiile jumătăți sau le lași întregi. Torni dressingul, amesteci și o dai la rece.
Amesteci uleiul cu usturoiul. Crestezi vinetele, le dai cu sare și cu piper, după gust, le ungi cu amestecul de ulei, le așezi pe o tavă în care ai întins hârtie de copt și o dai la cuptorul încins. Le ții până se rumenesc ușor. Le servești cu salată.