Vinete crocante

vinete crocante jpeg

Le poţi prepara pane, sub formă de salată sau ale poţi coace la cuptor, într-o crustă crocantă. Iată cum!

De ce ai nevoie pentru vinete crocante

2 vinete

100 g pesmet

150 g făină

1 lingură amidon

1 linguriţă pudră de usturoi

sare

piper

1 praf pudră de ardei iute

condimente după gust

200 ml apă minerală

Cum se prepară vinetele crocante

Tai vinetele felii nu foarte subţiri şi le sărezi pe ambele părţi. După 30 de minute le ştergi cu prosoape de hârtie şi le dai prin pesmet, inclusiv pe margini. Dai drumul la cuptor şi aşezi hârtie de copt într-o tavă. Amesteci făina cu amidonul, usturoiul, pudra de ardei iute, sare, piper şi condimente după gust. Torni apa minerală şi amesteci până când obţii un aluat ca de clătite. Înmoi fiecare felie de vânătă în acest aluat, o dai din nou prin pesmet şi o aşezi în tavă. Dai tava aproximativ 25 de minute la cuptor, având grijă să întorci vinetele la jumătatea timpului.

Sursa foto http://vegetariangastronomy.com

http://vegetariangastronomy.com