Vinete cu ceapă şi roşii

Bogată în fibre, vânăta oferă o puternică senzaţie de saţietate. De asemenea, vânăta este antioxidantă, mai ales dacă nu o cureţi de coajă şi foarte slab calorică.
Ingrediente
6 vinete 2 cepe albe 3 roşii 1 pahar ulei de măsline 1 lingură zahăr 1 căpăţână usturoi ½ legătură pătrunjel ½ lămâie sare
Preparare
Pui vinetele pentru 10 minute în apă caldă după care le tai felii pe care le prăjeşti uşor. Dacă vrei, le poţi lăsa întregi şi curăţa coaja, în stil pijama. Tai mărunt ceapa şi usturoiul, adaugi roşiile curăţate de coajă şi tăiate cuburi mici, sare şi pătrunjelul tocat. Într-o tigaie pui jumătate din cantitatea de ulei şi înăbuşi uşor tot amestecul de ceapă cu roşii. Dacă laşi vinetele întregi le vei umple. Dacă le preferi felii aşezi amestecul de ceapă între felii, pui roşii tăiate felii, le aşezi într-o tavă de cuptor şi le dai la copt pentru 30 de minute. Le serveşti cu zeamă de lămâie stoarsă proaspăt.