Vinete cu ceapă şi roşii

vinete cu ceapa si rosie jpeg

Bogată în fibre, vânăta oferă o puternică senzaţie de saţietate. De asemenea, vânăta este antioxidantă, mai ales dacă nu o cureţi de coajă şi foarte slab calorică.

Ingrediente

6 vinete 2 cepe albe 3 roşii 1 pahar ulei de măsline 1 lingură zahăr 1 căpăţână usturoi ½ legătură pătrunjel ½ lămâie sare

Preparare

Pui vinetele pentru 10 minute în apă caldă după care le tai felii pe care le prăjeşti uşor. Dacă vrei, le poţi lăsa întregi şi curăţa coaja, în stil pijama. Tai mărunt ceapa şi usturoiul, adaugi roşiile curăţate de coajă şi tăiate cuburi mici, sare şi pătrunjelul tocat. Într-o tigaie pui jumă­tate din cantitatea de ulei şi înăbuşi uşor tot amestecul de ceapă cu roşii. Dacă laşi vinetele întregi le vei umple. Dacă le preferi felii aşezi amestecul de ceapă între felii, pui roşii tăiate felii, le aşezi într-o tavă de cuptor şi le dai la copt pentru 30 de minute. Le serveşti cu zeamă de lămâie stoarsă proaspăt.



Recente

img 1 jpeg
cuptor cu microunde shutterstock 1060457837 jpg
ulei de masline shutterstock 403638466 jpg
pulled pork shutterstock 1673261689 jpg
chiftele de rosii tomatokeftedes shutterstock 2103366965 jpg
image png
image png
3 banane jpg jpeg
fructe de mare jpg
cum alegi carnea jpg
suberek cu carne shutterstock 572050978 jpg
Clătite Qatayef  shutterstock 288837386 (1) jpg
conopida reteta vegana shutterstock 1503266795 jpg
cassoulet rață fasole shutterstock 341364947 jpg
involtini rulouri carne shutterstock 1788453905 jpg
ciocolata shutterstock 1375236380 jpg
pui kiev shutterstock 2034594404 jpg
cozonac visine shutterstock 2019888323 jpg
kugel budinca de cartofi  shutterstock 2018235002 jpg
castraveti covasiti shutterstock 2037878684 jpg