Vinete cu sos de roşii şi usturoi

Vinete cu sos de rosii si usturoi jpeg

Vrei un preparat simplu şi rapid? Nu ai cum să dai greş cu această reţetă de vinete cu sos de roşii şi usturoi. Chiar şi atunci când nu foloseşti roşii proaspete, preparatul are un gust minunat, servit la temperatura camerei sau rece. Aroma vinetelor se îmbunătăţeşte după o zi sau două, aşa că poţi să faci acest fel de mâncare în avans. Este delicios atât ca garnitură, cât şi ca aperitiv.

Vinete cu sos de roşii şi usturoi - Ingrediente

600 g vinete sare, după gust 120 ml ulei de măsline, pentru prăjit

Pentru sos

680 g roşii coapte, dulci, curăţate de coajă şi tocate

1 lingură de usturoi tocat

2-3 linguri de oţet din vin roşu (mai mult, dacă este necesar)

sare

Vinete cu sos de roşii şi usturoi - Mod de preparare

Cureţi vinetele parţial pe lungime, lăsând dungi de 1-2 cm pe coaja lor. Îndepărtezi cotoarele şi tai vinetele în felii nu foarte groase. Presari o cantitate generoasă de sare şi laşi feliile într-o strecurătoare aproximativ 1 oră, ca să se scurgă amăreala. Clăteşti vinetele şi storci bine fiecare felie, apoi le usuci cu prosoape de hârtie.

Într-o tigaie adâncă, la foc mare, încingi 120 ml de ulei de măsline. Rumeneşti vinetele aşezate într-un singur strat, pe rând, până se rumenesc feliile, aproximativ 1-2 minute pe fiecare parte. Dacă este nevoie, adaugi mai mult ulei. La final, laşi vinetele să se scurgă pe un platou cu prosoape de hârtie.

Pentru sos, scurgi uleiul din tigaie şi o ştergi până rămâne curată. Încingi o lingură de ulei de măsline la foc mediu, adaugi roşiile tocate şi condimentezi cu sare, după gust. Fierbi compoziţia la foc mic, pasezi roşiile cu o furculiţă, până se formează un sos şi nu mai au textură lichidă. Continui să fierbi la foc mic aproape 15 minute. Adaugi usturoiul şi oţetul, apoi iei sosul de pe foc.

Aşezi frumos feliile de vinete pe un platou şi le acoperi cu sosul de roşii. Laşi legumele să se răcească şi păstrezi mâncarea la frigider cel mult o zi. Serveşti aceste vinete cu sos de roşii şi usturoi la temperatura camerei.

Sursa + foto: http://www.finecooking.com/

Vinete la cuptor, cu quinoa şi brânză feta (intoleranţă la gluten) FOTO

Vinete la cuptor, cu quinoa şi brânză feta (intoleranţă la gluten) FOTO

Bruschete cu vinete. Reţetă de sezon

Bruschete cu vinete. Reţetă de sezon

Vinete la cuptor cu mozzarella şi parmezan FOTO

Vinete la cuptor cu mozzarella şi parmezan FOTO

Sendviş cu vinete la grătar (oase sănătoase)

Sendviş cu vinete la grătar (oase sănătoase)