Vinete gratinate

Vinete în fel şi chip. V-am pregătit o serie de reţete pe bază de vinete, aceste regine ale toamnei. Astăzi, ne-am gândit să încercăm vinete gratinate. Ce ziceţi? Sunteţi de acord?
Dificultate mică 1 tavă Preparare 60’
Ai nevoie de
10 vinete
1 kg roşii
250 g caşcaval ras
100 g făină
4 ouă
sare
ulei
câteva fire pătrunjel
30 g pesmet
Mod de preparare
Speli vinetele sub jet de apă, le tai felii pe lung şi le opăreşti câteva minute în apă cu sare. Le scoţi, le ştergi, le dai cu făină şi le prăjeşti pe rând în ulei încins. Le scoţi pe şerveţele absorbante ca să îndepărtezi surplusul de ulei.
Opăreşti roşiile câteva minute, apoi le descojeşti şi le tai cuburi.
Ungi o tavă şi o dai cu pesmet. Aşezi pe fund felii de vinete, apoi roşiile, presari jumătate din cantitatea de caşcaval amestecat cu pesmet şi aşezi deasupra restul de felii de vinete.
Baţi ouăle cu restul de caşcaval şi torni peste vinete. Dai la cuptorul încins şi ţii până când se gratinează frumos.
Serveşti presărată cu fire de pătrunjel.
sursa foto: Photocuisine