Vinete gratinate cu sos de roşii şi caşcaval

vinete gratinate jpeg

Acum e momentul să te bucuri de gustul vinetelor şi să le incluzi cât mai des în preparatele tale. Încearcă o reţetă la cuptor cu sos de roşii şi caşcaval, uşor şi simplu de pregătit.

Ingrediente

3 vinete 7-8 roşii 100 g parmezan ras 300 g mozzarella, mărunţită 50 ml ulei 1 linguriţă busuioc sare piper

Mod de preparare

Tai vinetele pe lung şi le ungi cu puţin ulei. Le rumeneşti într-o tigaie sau pe grill până când îşi schimbă uşor culoarea. Crestezi uşor roşiile, apoi torni peste ele apă clocotită cât să le acopere. Le laşi 1 minut, apoi le cureţi de coajă şi le tai cubuleţe. Pui roşiile la fiert într-o tigaie, la foc mic, în puţin ulei încins, 15-20 de minute. Condimentezi cu busuioc, sare şi piper, după gust. Într-un vas termorezistent, pui uniform 2-3 linguri sos de roşii.

Aranjezi feliile de vinete, astfel încât să acopere perfect suprafaţa. Le ungi cu încă 2-3 linguri sos de roşii. Împarţi cantitatea de parmezan şi mozzarella în 3. Presari un strat în tavă, apoi continui cu vinete, sos de roşii şi iar brânză până când termini ingredientele. Dai la cuptorul preîncălzit la 200 °C, 30 de minute. Laşi la răcit înainte de servire.

Sursa http://www.marthastewart.com