Vinete în straturi la cuptor

vinete in straturi la cuptor jpeg

Toamna, mirosul vinetelor coapte aromează orice bucătărie. Iată o mâncare delicioasă pentru prânz sau cină.

Ingrediente

3 vinete mari 4 roşii mari, tari, bine coapte ½ ardei gras ½ ceapă 3 căţei de usturoi 2 ouă 2 linguri smântână 2 linguri caşcaval ras 4 linguri ulei busuioc verde oregano uscat mărar verde sare piper

Preparare

Speli vinetele, le tai felii mai groase, le sărezi pe ambele părţi şi le aşezi pe un plan înclinat să se scurgă zeama din ele. Le aşezi într-o tavă mare cu puţin ulei şi le căleşti uşor, apoi le scoţi deoparte.Opăreşti roşiile câteva secunde, le treci prin jet de apă rece şi le cojeşti de pieliţe, apoi le tai rondele mai groase, ca şi vinetele. Separat, căleşti în ulei bine încins ceapa, ardeiul şi usturoiul, tocate mărunt.Ungi o formă termorezistentă cu puţin ulei, aşezi un strat de vinete intercalate cu roşii, presari busuioc, oregano, mărar, adaugi umplutura de ceapă, ardei şi usturoi, apoi continui cu alt strat de vinete şi roşii.Separat, baţi ouăle cu smântâna, sare şi puţin piper, torni peste legumele din formă, adaugi caşcavalul ras şi pui forma la cuptor pentru circa 40 de minute.