Vinete la grătar cu roşii şi mozzarella

Uşor de preparat, vinetele la grătar cu roşii şi parmezan sunt potrivite pentru zilele în care eşti pe fugă, însă vrei să mănânci ceva sănătos şi pregătit acasă.
Ingrediente pentru vinete la grătar cu roşii şi mozzarella
680 g roşii cherry
5 cătei usturoi, zdrobiţi
120 ml ulei
15 ml oţet balsamic
sare
piper
3 vinete
30 g parmezan
230 g mozzarella
busuioc proaspăt, după gust
Cum prepari vinetele la grătar cu roşii şi mozzarella
Într-un vas termorezistent, aşezi roşiile şi căţeii de usturoi, torni uleiul, oţetul balsamic şi condimentezi cu sare şi piper. Le dai la cuptorul încins 30-40 de minute şi le întorci pe ambele părţi, o dată sau de două ori, până când roşiile sunt moi.
Între timp, speli şi cureţi vinetele de coajă, apoi le tai felii. Le ungi cu ulei, le presari cu sare şi piper şi le aşezi pe grătar. Le laşi să se rumenească pe fiecare parte, maximum 5 minute. Când sunt gata, le dai deoparte.
Serveşti vinetele la grătar alături de roşiile coapte, mozzarella şi cu parmezan ras presărat deasupra. Decorezi cu frunze proaspete de busuioc.
sursă: www.nerdswithknives.com/