Vinete umplute cu ciuperci

O reţetă de sezon cu legume proaspete! O combinaţie delicioasă!
Ingrediente
500 g ciuperci tăiate cubuleţe 4 vinete 2 cepe tocate 3-4 căţei de usturoi zdrobiţi 2 ardei graşi verzi, tocaţi ulei sare piper 1 mână de măsline negre fără sâmburi 1 legătură de pătrunjel
Cum se prepară
Speli vinetele, le tai jumătăţi, le scoţi miezul, pe care-l păstrezi, şi îndepărtezi cotoarele. Le laşi cu sare, aproximativ două ore, ca să iasă amăreala. Le speli şi le aşezi să se scurgă.
Le usuci în prosoape absorbante, le ungi cu ulei şi le pui deoparte.Separat, căleşti ceapa, adaugi un praf de sare, pui usturoiul şi căleşti 2-3 minute, apoi adaugi restul legumelor şi miezul de la vinete. Le căleşti până se înmoaie. Opreşti focul şi adaugi măslinele.
Umpli jumătăţile de vinete şi le dai la cuptor pentru 15 minute. Serveşti cu pătrunjel proaspăt tocat.