Vinete umplute cu orez

Poţi prepara vinete umplute mai cu orice: cu ciuperci, cu carne, cu peşte, cu roşii sau orez. Ultima variantă, vinete umplut cu orez este şi ideea noastră culinară de astăzi.
Ingrediente
1 vânătă 3 roşii cherry 1 legătură pătrunjel 100 g orez (prefiert) 1 ardei gras roşu 3 căţei de usturoi 2 linguriţe caşcaval ras, de post sare piper ½ linguriţă boia dulce
Mod de preparare
Speli şi îndepărtezi codiţele vinetei. O tai pe jumătate şi o opăreşti în apă clocotită cu sare, 10-15 minute. Scurgi jumătăţile şi le laşi să se răcească. Le scoţi miezul şi le tai nu foarte mărunt.
Cureţi ceapa şi ardeiul şi le tai cubuleţe mici. Încingi într-o tigaie puţin ulei şi înăbuşi, prima dată ceapa şi, mai apoi, ardeiul şi miezul de la vânătă. Pui şi usturoiul tăiat fulgi (felii subţiri), laşi să scadă un pic şi adaugi orezul. După câteva minute, pui roşiile cherry tăiate pe jumătate, sărezi şi piperezi, adaugi boiaua şi amesteci bine. Le laşi să se călească şi ele. Închizi focul.
Cu aceasta compozitie umpli vinetele şi le aşezi într-un vas termorezistent, uns cu ulei şi le dai la cuptor. Când sunt gata, lasi aceste vinete umplute cu orez să stea puţin şi presari, în ploaie, pătrunjelul tocat şi caşcavalul ras.
Rulouri de vinete umplute cu legume
Rulouri de vinete umplute cu legume
sursa foto: StockFood