Zaalouk, tocăniță marocană
Tocănița marocană are un gust care te va cuceri de prima dată. Încearcă şi tu această reţetă.
Ingrediente
3 vinete coapte, congelate
2-3 linguri pastă de roșii
2 linguri ulei
7 căței de usturoi
1 ceapă
1 ardei iute, mic
1 lingură ghimbir ras
1 linguriță semințe de chimion
1 linguriță garam masala
sare
feliuțe de lămâie, pentru servit
pătrunjel
Mod de preparare
Pui vinetele la decongelat, le scurgi bine de apă, apoi le mărunțești.
Tai ceapa cubulețe și zdrobești usturoiul. Încingi uleiul, adaugi semințele de chimion, amesteci câteva secunde, apoi pui ceapa, usturoiul, ghimbirul, ardeiul iute tăiat mărunt și curățat de semințe și nervuri, amesteci, ții câteva secunde, adaugi pasta de roșii și omogenizezi.
Răstorni vinetele și presari garam masala, potrivești de sare, ții pe foc 5-7 minute, amestecând continuu, apoi dai vasul deoparte.
Servești tocănița presărată cu pătrunjel verde tăiat fin și feliuțe de lămâie.