Biscotti cu ciocolată – Reţeta fără lapte

Biscotti cu ciocolata, reteta fara lapte jpeg

Persoanele care suferă de intoleranţă la lactoză au nevoie de o dietă specială, adaptată nevoilor organismului lor. Tocmai de aceea, azi îţi recomandăm o reţetă de biscotti cu ciocolată, care nu conţine lapte. Reţeta este testată de Jamie Oliver, aşa că merită să o încerci chiar dacă nu ai intoleranţă la produsele lactate.

Ingrediente

200 g făină 60 g pudră de cacao 175 g zahăr pudră 100 g ciocolată neagră (cu 70% cacao) 100 g fistic curăţat 40 g merişoare uscate 3-4 linguriţă praf de copt 3 ouă 1 linguriţă esenţă de vanilie ½ linguriţă sare

Mod de preparare

Încălzeşti cuptorul la 180 de grade Celsius şi tapetezi 2 tăvi mari cu hârtie de copt. Cântăreşti toate ingredientele uscate şi toci grosier ciocolata, fisticul şi merişoarele.

Pui făina, cacaua, zahărul, jumătate din cantitatea de ciocolată, praful de copt şi sarea într-un robot de bucătărie şi amesteci până când compoziţia seamănă cu nişte firimituri fine.

Baţi ouăle bine şi le adaugi peste ingredientele uscate, împreună cu vanilia, şi amesteci până când se formează un aluat omogen.

Îl aşezi pe o suprafaţă pudrată cu făină, adaugi fisticul şi merişoarele şi frămânţi aluatul, apoi îi dai forma unei bile. Îl împarţi în 2 bucăţi egale şi le dai forma unor batoane de 30 cm lungime şi cu diametrul de 3 cm.

Muţi aceste batoane pe una dintre tăvi şi le dai la cuptor 25 de minute, până când se întăresc la exterior. Atenţie, nu trebuie să se întărească complet. Aşa vei putea să feliezi biscuiţii fără să se fărâmiţeze batoanele. Le laşi să se răcească în tavă.

Cu un cuţit zimţat tai biscotti pe diagonală, în felii de 1,5 cm grosime. Aranjezi feliile pe ambele tăvi şi le dai la cuptor 15-20 de minute, până când se întăresc. Biscuiţii pot părea un pic moi, dar se vor întări pe măsură ce se răcesc.

Topeşti restul de ciocolată într-un vas, pe baie de aburi. Stropeşti biscotti şi îi laşi 20 de minute, ca să se întărească ciocolata. Îi păstrezi într-un recipient etanş câteva zile.

Sursa + foto: www.jamieoliver.com

www.jamieoliver.com