Brioșe în formă de brad

briosa jpg

Încearcă această rețetă la un ceai.

Ingrediente

Pentru aluat

240 g făin

25 g pudră de cacao

1 linguriță praf de copt

1 praf de sare

120 g unt de cocos topit

120 ml îndulcitor

4 ouă mari

extract de vanilie

Pentru cremă

240 ml lapte de cocos

îndulcitor natural sau sirop de arțar

30 g amidon de porumb

1 praf de sare

colorant alimentar

merișoare, pentru decor

Mod de preparare

Amesteci ingredientele uscate într-un bol, combini ingredientele umede într-un alt bol și bați untul de cocos cu îndulcitoru până obții o compoziție omogenă. Adaugi ouăle și extractul de vanilie și omogenizezi.

Pui ingredientele uscate peste cele umede și amesteci bine. Torni aluatul în formele de brioșe și coci în cuptorul preîncălzit 15-20 de minute. Lași să se răcească complet înainte de a aplica glazura.

Pentru cremă, amesteci amidonul cu o cantitate mică de lapte de cocos până când este complet dizolvat, pentru a forma o pastă fără cocoloașe. Într-o cratiță, torni restul de lapte, îndulcitorul și sarea. Pui cratița pe foc și încălzești amestecul până când începe să fiarbă, apoi adaugi compoziția de amidon, amestecând constant pentru a evita formarea cocoloașelor. Reduci focul și continui să gătești până când amestecul se îngroașă și are o consistență cremoasă, apoi pui extractul de vanilie pentru a adăuga aromă. Amesteci bine. După ce s-a răcit, adaugi colorantul treptat, amestecând constant, până când obții culoarea dorită.

Cu un poș de patiserie aplici, generos, glazura pe brioșe și decorezi cu merișoare.