Brioşe sărate cu dovlecel şi brânză

Frittata cu dovlecel si branza jpeg

Când suferi de intoleranţă la gluten, asta nu înseamnă că nu te poţi bucura de plăcerile mici ale vieţii. Cu ajutorul acestei reţete de brioşe sărate, poţi să ai parte de o mâncare delicioasă şi săţioasă, care nu conţine gluten. Astfel, chiar şi cei care suferă de boala celiacă au parte de un preparat care le potoleşte rapid foamea.

Brioşe cu dovlecel şi brânză - Ingrediente

ulei, pentru uns formele de brioşe 1 dovlecel mediu, tăiat pe diagonală în 12 felii 2 linguriţe ulei de măsline 3 ouă, bătute 2 linguri smântână lichidă, pentru gătit 1 lingură busuioc tocat 2 linguri parmezan ras 6 felii de prosciutto 6 roşii cherry, tăiate jumătăţi 30 g brânză moale de capră, fărâmiţată

Brioşe cu dovlecel şi brânză - Mod de preparare

Încingi cuptorul. Ungi cu un strop de ulei 6 forme de brioşe mai mari.

Încingi grătarul sau o tigaie grill la foc mare. Amesteci dovleceii cu ulei, ca să se acopere uniform. Îi frigi 5 minute pe grătar sau în tigaia grill, până se înmoaie. Îi scoţi pe o farfurie şi îi dai deoparte să se răcească.

Separat, combini ouăle, smântâna lichidă, busuiocul şi parmezanul. Tapetezi baza şi pereţii fiecărei forme de brioşe cu câte o felie de prosciutto. Torni amestecul de ouă. Deasupra aşezi felii de dovlecel, jumătăţi de roşii şi brânză de capră.

Dai formele la cuptor 20-25 de minute, până se rumenesc cele 6 brioşe. Le scoţi şi le dai deoparte 5 minute ca să se răcească, înainte să le scoţi pe un platou.

Sursa + foto: www.taste.com.au

www.taste.com.au

Brioşe din ouă şi spanac

Brioşe din ouă şi spanac

Brioşe cu macaroane şi bacon

Brioşe cu macaroane şi bacon