Cele mai bune clătite cu iaurt şi afine

clatite cu iaurt si afine jpeg

Pentru a-ţi menţine oasele sănătoase, ai nevoie de alimente bogate în calciu, un mineral esenţial. Aşa că azi îţi prezentăm o reţetă care te ajută să ţii osteoporoza la distanţă, mâncând un desert cu iaurt, lapte şi afine delicioase.

Clătite cu iaurt şi afine – Ingrediente (3 porţii)

120 g făină 1 linguriţă zahăr tos 1 linguriţă praf de copt ¼ linguriţă bicarbonat de sodiu 1 praf de sare 30 g unt nesărat 180 ml lapte integral 120 g iaurt simplu 1 ou 110 g afine congelate 45 ml ulei vegetal sirop de arţar, opţional, pentru servire

Clătite cu iaurt şi afine – Mod de preparare

Combini făina, zahărul, praful de copt, bicarbonatul de sodiu şi sarea într-un castron potrivit şi amesteci până la omogenizare. Pui untul într-un bol termorezistent şi îl topeşti la microunde. Laşi untul să se răcească puţin, astfel încât să nu mai fie fierbinte, dar să îşi păstreze forma lichidă.

Măsori laptele şi iaurtul într-un vas de o jumătate de litru, apoi adaugi albuşul. Amesteci această compoziţie până la omogenizare. Adaugi gălbenuşul şi untul în compoziţia de lapte şi omogenizezi. Pui jumătate din cantitatea de afine în compoziţia de făină şi amesteci toate ingredientele la un loc. Dacă foloseşti afine congelate, e important să nu le laşi să se dezgheţe. Le pui în amestecul de făină imediat, direct de la congelator.

Torni ingredientele lichide peste ingredientele uscate, apoi amesteci uşor până se combină toate. Este în regulă dacă se formează mici cocoloaşe în aluat.

Încingi o tigaie antiaderentă la foc mediu. Torni o cantitate mică de ulei în tigaie şi îl distribui pe toată suprafaţa. Torni aluatul ca să formezi mici clătite în tigaie. Pui repede mai multe afine peste fiecare clătită şi le laşi să se rumenească până când marginile încep să se usuce şi începi să vezi că se formează bule mari pe suprafaţa clătitei. Întorci clătita şi o rumeneşti până vezi că s-a făcut şi pe partea cealaltă. Decorezi cu restul de afine, şi dacă vrei, le serveşti cu sirop de arţar.

Sursa: www.iofbonehealth.org