Ciuperci umplute cu sos pesto (diabet)
Acest aperitiv delicios poate fi preparat cu o zi înainte de a-l consuma. Păstrează ciupercile la frigider până când eşti gata să le serveşti. Ele sunt ideale în dieta persoanelor care suferă de diabet zaharat şi conţin ingrediente benefice.
Ingrediente
20 de ciuperci champignon, spălate şi cu codiţele tăiate
Pentru topping
150 g pesmet 60 g unt topit 3 linguri pătrunjel proaspăt, tocat
Pentru umplutură
30 g busuioc proaspăt (frunze)
25 g parmezan
2 linguri seminţe de dovleac
1 lingură ulei de măsline
1 lingură usturoi proaspăt
2 linguriţe zeamă de lămâie
½ linguriţă sare grunjoasă
Mod de preparare
Preîncălzeşti cuptorul la foc potrivit. Aşezi ciupercile într-o tavă de copt. Pentru topping, combini pesmetzul, untul şi pătrunjelul într-un bol mic.
Pentru umplutură, pui frunzele de busuioc, parmezanul, seminţele de dovleac, uleiul, usturoiul, zeama de lămâie şi sarea într-un blender sau robot de bucătărie. Mixezi până la omogenizarea compoziţiei.
Umpli ciupercile cu această compoziţie de pesto. La fiecare ciupercă, pui 1 linguriţă de pesmet cu verdeaţă. Presezi uşor toppingul, ca să nu se desprindă de pe ciupercuţe. Dai tava la cuptorul încins 10-15 minute, până se rumenesc ciupercile.
Sursa: mayoclinic.org
Pui marinat la grătar, cu dovlecei (diabet)
Pui marinat la grătar, cu dovlecei (diabet)
File de peşte cu lămâie şi parmezan (diabet)
File de peşte cu lămâie şi parmezan (diabet)
Salată cu vinete şi rodie (diabet)
Salată cu vinete şi rodie (diabet)
Condimente şi ierburi aromatice, bune în diabet
Condimente şi ierburi aromatice, bune în diabet