Conopidă cu iaurt
Conopida cu iaurt perfectă pentru a fi servită la prânz sau la cină.
Ingredinte
1 conopidă mai mică
1/2 cană iaurt degresat
2-3 linguri zeamă de lămâie
2 căței de usturoi
sare și piper, după gust
pătrunjel proaspăt, tocat fin
ceapă verde, pentru decor
oțet de mere (opțional)
Mod e preparare
Speli și rupi conopida în buchete mici și le pui la fiert în apă cu sare, 2-3 minute, pentru a le înmuia ușor.
Pregătești dressingul: într-un bol, amesteci iaurtul cu zeama de lămâie și usturoiul mărunțit. Adaugi sare și piper. Opțional, poți adăuga și o linguriță de oțet de mere, pentru o notă mai acrișoară.
Amesteci conopida cu dressingul până când toate buchețelele de conopidă sunt acoperite uniform. Acoperi bolul și lași la frigider cel puțin 30 de minute. Acest lucru va permite conopidei să absoarbă aromele dressingului și să se înmoaie ușor. Garnisești cu pătrunjel și ceapă verde tăiată mărunt.