Fasole verde cu ciuperci şi ceapă (colesterol)

Descoperă cât de uşor este să eviţi excesul de grăsimi saturate şi grăsimi trans, în timp ce te bucuri de preparate care îţi lasă gura apă! Această reţetă pe care ţi-o recomandăm astăzi este perfectă pentru a ţine sub control colesterolul. Încearcă şi tu o porţie de fasole verde, cu ciuperci şi ceapă. Gustoase, crocante şi de un verde vibrant, tecile de fasole verde se combină cu gustul inconfundabil al ciupercilor în acest preparat simplu.
Ingrediente
230 g fasole verde, curăţată 2 linguri ulei de măsline 120 g ciuperci feliate 1 ceapă mică, tăiată 1 căţel de usturoi, mărunţit 1 praf sare 2 linguriţe zeamă de lămâie 1 praf piper
Mod de preparare
Torni apă într-o cratiţă, cât să o umpli pe trei sferturi. O fierbi la foc mare, acoperită, şi o dai în clocot. Fierbi fasolea verde, în cratiţa neacoperită, 5 minute sau până vezi că se înmoaie puţin. Scurgi tecile de lichid, într-o strecurătoare.
Între timp, într-o tigaie antiaderentă, încingi uleiul la foc mediu-mare şi te asiguri că acoperă toată suprafaţa. Sotezi ciupercile, ceapa, usturoiul cu sarea, aproape 5 minute, până vezi că s-au înmuiat ciupercile şi s-au rumenit uşor. Amesteci frecvent legumele din tigaie. Adaugi zeama de lămâie, piperul măcinat şi tecile de fasole verde. La final, serveşti această garnitură ca atare, mai ales că nu are multe grăsimi.
Sursa: www.heart.org. Foto: www.mydeliciousmeals.com
Fasole verde cu usturoi şi migdale