Fulgi de ovăz cu caise (colesterol)

Un bol de fulgi de ovăz reprezintă un mic dejun cald şi sănătos. Dacă vrei să îţi ţii sub control nivelul colesterolului, acest preparat simplu te va ajuta în acest sens. Nu va fi nevoie să adaugi zahăr şi lapte odată ce ai gustat din acest bol cu cereale şi vei vedea cât de gustoase sunt caisele deshidratate cu iaurt.
Ingrediente
350 ml apă 100 g caise deshidratate, tocate 200 g fulgi de ovăz, nefierţi 170 g iaurt degresat cu aromă de vanilie fulgi de cocos, după gust
Mod de preparare
Într-o cratiţă potrivită, fierbi apa şi caisele uscate până când dau în clocot, acoperind vasul, la foc mediu-mare, aproximativ 5-6 minute. Apoi reduci flacăra şi fierbi 5 minute.
Încorporezi fulgii de ovăz. Fierbi compoziţia, fără să acoperi cratiţa, 1-2 minute sau până se îngroaşă terciul, amestecând ocazional. După ce a fiert, pui compoziţia în boluri. La fiecare porţie pui o lingură consistentă de iaurt degresat. Folosind un cuţit de unt, amesteci iaurtul în terciul de ovăz. Dacă vrei, presari fulgi de ovăz.
Sursa: www.heart.org. Foto: www.tinytummytales.com.
Pui cu broccoli şi tăiţei (colesterol)
Pui cu broccoli şi tăiţei (colesterol)
Paste cu carne tocată de pui şi ciuperci (colesterol)
Paste cu carne tocată de pui şi ciuperci (colesterol)
Fasole verde cu ciuperci şi ceapă (colesterol)
Fasole verde cu ciuperci şi ceapă (colesterol)
Smoothie cu sfeclă şi castravete (colesterol) FOTO
Smoothie cu sfeclă şi castravete (colesterol) FOTO