Gustare crocantă cu iaurt, pentru gravide

gustare crocanta cu iaurt jpeg

Dacă te pregăteşti să devii mamă, e important să faci alegeri alimentare inteligente, care să îţi satisfacă nevoile organismului în cele 9 luni de sarcină. Acestă reţetă a fost creată de specialişti şi are un indice glicemic scăzut, are puţini carbohidraţi şi are multe proteine. Toţi aceşti factori te vor contribui la menţinerea unui nivel normal al greutăţii pe parcursul sarcinii.

Ingrediente

90 g fulgi de ovăz 1 lingură ulei de măsline light 2 linguri sirop de arţar 60 g migdale blanşate, tocate 45 g nuci pecan, tocate 25 g mere deshidratate, tocate 70 g caise uscate, tocate

Mod de preparare

Preîncălzeşti cuptorul la foc mare. Pui fulgii de ovăz într-un vas şi îi stropeşti cu 1 lingură de ulei, adaugi siropul de arţar şi amesteci ca să se omogenizeze. Întinzi compoziţia într-o tavă şi o dai la cuptor 5 minute.

Presari migdalele blanşate şi nucile pecan peste compoziţia din tavă şi ţii în continuare la cuptor 5-7 minute, amestecând o dată în timp ce se coc, până când ingredientele s-au rumenit şi au devenit crocante.

Muţi compoziţia de ovăz într-un bol, ca să se răcească. Adaugi merele şi caisele uscate. Păstrezi gustarea într-un recipient etanş. Serveşti cu iaurt sau ca topping pe salatele de fructe.

Sursa + foto: www.taste.com.au

www.taste.com.au

Cel mai bun mousse de ciocolată (pentru gravide)

Cel mai bun mousse de ciocolată (pentru gravide)

Salată de năut (gravide)

Salată de năut (gravide)

Cea mai bună limonadă care combate greţurile (gravide)

Cea mai bună limonadă care combate greţurile (gravide)