Iaurt cu fructe şi lichior

Pentru persoanele care suferă de intoleranţă la gluten (sau boala celiac), am pregătit astăzi un desert extrem de simplu, cu un strop de alcool. Lichiorul de lămâie dă o savoare aparte fructelor, iar mierea îndulceşte acest desert sănătos. Încearcă şi tu desertul acesta dacă urmezi o dietă fără gluten.
Ingrediente
1 kg amestec de fructe de pădure (congelate sau proaspete) 250 ml iaurt natural degresat miere, după gust 75 ml lichior limoncello cornete de îngheţată, opţional
Mod de preparare
Mixezi fructele, iaurtul, 2 linguri de miere şi lichiorul limoncello într-un blender, până se omogenizează. Guşti compoziţia şi adaugi mai multă miere, dacă vrei. Torni iaurtul cu fructe într-un vas adânc şi îl dai la congelator 1-2 ore, până se întăreşte. Scoţi compoziţia, o pui din nou în blender şi amesteci iar, ca să nu se formeze cristale de gheaţă. Serveşti desertul în cupe sau cornete de îngheţată.
Sursa + foto: www.jamieoliver.com
Desert cu iaurt, banane şi cacao
Desert cu iaurt, banane şi cacao
Granita de zmeură cu iaurt şi mentă FOTO
Granita de zmeură cu iaurt şi mentă FOTO