Iaurt grecesc cu sos cald de fructe

iaurt png

Dacă vrei o gustare dulce şi plină de savoarea fructelor, care să fie şi sănătoasă, încearcă acest iaurt grecesc cu sos de fructe. Iaurtul grecesc este sursă excelentă de proteine, iar o porţie medie, în funcţie de brandul ales, poate avea între 12 şi 17,3 grame de proteine.

Iaurtul are o cantitate mult mai mare de proteine comparativ cu laptele. Organismul nostru foloseşte proteinele pentru a construi masa osoasă, masa musculară, cartilajele, pielea, părul şi sângele. Proteinele, totodată, sunt importante pentru sistemul imunitar, pentru cel nervos şi pentru că transportă substanţe importante, cum ar fi oxigenul, dincolo de membranele celulare. Încearcă şi tu această reţetă simplă!

Ingrediente

2/3 cană afine proaspete sau congelate 2/3 cană mure proaspete sau congelate 120 ml apă 50 g zahăr 2 linguri zeamă de lămâie 1 lingură unt 2 căni iaurt grecesc cu 2% grăsime

Mod de preparare

Combini afinele, murele, apa, zahărul şi zeama de lămâie într-o cratiţă mică. Pui pe foc şi laşi să dea în clocot. Reduci flacăra la foc mediu spre mic şi fierbi uşor, 10 minute, sau până când se îngroaşă sosul. Adaugi untul.

Pui 1/2 cană de iaurt în fiecare dintre cele 4 boluri de sticlă sau pahare pentru servire. Torni la fiecare porţie cantităţi egale de sos de fructe şi serveşti imediat desertul.

Sursa + foto: www.myrecipes.com

www.myrecipes.com