Lasagna cu legume, fără gluten

lasagna fara gluten jpeg

Încearcă un preparat clasic, pe care îl va îndrăgi întreaga ta familie. Această reţetă de lasagna este fără gluten, aşa că poate fi pe placul persoanelor care au intoleranţă.

Lasagna fără gluten - Ingrediente

2 morcovi curăţaţi 2 cepe fără coajă 2 căţei de usturoi, descojiţi 2 tije de ţelină ulei 2 felii de bacon afumat şi împănat ½ legătură cimbru verde 500 g carne tocată de vită vin roşu 1 cub de supă concentrată de vită 800 g roşii la conservă sare piper negru măcinat 1 aluat pentru paste fără gluten

Pentru sosul béchamel

1 litru lapte semi-degresat

35 g unt nesărat

25 g făină fără gluten

25 g făină de porumb

70 g parmezan

1 nucşoară, pentru răzuit

Lasagna fără gluten - Mod de preparare

Pentru sosul de roşii, toci morcovii, ceapa, usturoiul şi ţelina şi le pui într-o cratiţă încăpătoare, la foc mediu, cu un strop de ulei. Toci baconul şi îl adaugi peste legume, alegi frunzele de cimbru şi le presari. Ţii pe foc 5-10 minute, până se înmoaie ingredientele.

Dai flacăra mai mare, apoi încorporezi carnea tocată, fărâmiţând-o cu o lingură de lemn. Ţii pe foc 5 minute, până se rumeneşte uniform carnea.Torni vinul roşu după gust şi fărâmiţezi cubul de supă concentrată. Amesteci continuu până când se evaporă complet lichidul. Adaugi roşiile tocate şi 1 cană de apă şi laşi să dea în clocot. Reduci flacăra, acoperi şi fierbi la foc mic aproape 1 oră. Dai capacul la o parte şi mai fierbi sosul 30 de minute, până când scade sosul şi se îngroaşă.

Între timp, încălzeşti cuptorul la 180 de grade Celsius. Prepari sosul béchamel. Pui laptele, untul şi făina într-o cratiţă, la foc mic. Încălzeşti uşor, amestecând continuu 12-15 minute, până se îngroaşă sosul. Dai prin răzătoare trei sferturi din cantitatea de parmezan şi razi nucşoară după gust. Condimentezi cu sare şi piper, după gust, şi dai deoparte.

Tai foile de paste (fără gluten) în dreptunghiuri mai mari.

Torni o treime din sosul de roşii într-o tavă termorezistentă mare. Aşezi o treime din foile de lasagna şi peste ele torni o treime din sosul béchamel. Repeţi cu ingredientele rămase până când ai trei straturi în total. Termini cu un strat de sos béchamel. Razi parmezanul rămas şi stropeşti lasagna cu puţin ulei, apoi acoperi vasul cu folie de aluminiu. Dai la cuptorul încins aproximativ 20 de minute, îndepărtezi folia şi mai ţii la cuptor aproximativ 30 de minute, până se rumeneşte lasagna. O serveşti caldă.

Sursa: www.jamieoliver.com

www.jamieoliver.com

Lasagna cu spanac, reţetă de sezon

Lasagna cu spanac, reţetă de sezon

Lasagna de post, reţeta pas cu pas

Lasagna de post, reţeta pas cu pas

Lasagna cu brânză şi şuncă

Lasagna cu brânză şi şuncă