Legume colorate cu cremă de brânză şi quinoa

Atunci când îţi propui să mănânci mai multe legume, încearcă reţeta pe care ţi-o recomandăm astăzi. Poţi să mănânci acest bol cu legume şi quinoa în fiecare zi. Micuţele seminţe de quinoa au un indice glicemic scăzut, ceea ce înseamnă că sunt foarte bune pentru a ţine sub control nivelul zahărului din sânge. Iată, aşadar, o pseudo-cereală perfectă pentru persoanele care au diabet de tip 2.
Atunci când mănânci alimente care au un indice glicemic foarte mare, acestea pot stimula senzaţia de foame şi contribuie la obezitate. Astfel de alimente au fost asociate cu multe boli cronice, precum diabetul de tip 2 şi bolile de inimă. Din fericire, quinoa are un indice glicemic foarte mic şi poţi include alimentul mai des în regimul tău alimentar.
Legume colorate cu cremă de brânză şi quinoa – Ingrediente
3 linguri cremă de brânză cu un conţinut redus de grăsime 150 g quinoa 100 g broccoli 1 cartof dulce (sau 1 cartof alb mare) 2 crenguţe de rozmarin 2 linguri ulei de măsline 10 g ceapă verde 1 lămâie 1 avocado 100 g roşii cherry 100 g castraveţi 200 g morcovi sare piper
Legume colorate cu cremă de brânză şi quinoa – Mod de preparare
Preîncălzeşti cuptorul, cureţi cartoful dulce sau pe cel alb şi îl tai în batoane lungi. Toci rozmarinul şi aşezi cartofii într-o tavă tapetată cu hârtie de copt. Îi condimentezi cu sare, rozmarin şi îi stropeşti cu ulei de măsline. Dai tava la cuptor aproximativ 30 de minute.
Între timp, toci ceapa verde fin şi tai lămâia în două. Tai broccoli în bucăţi mici, scoţi sâmburele de la avocado şi îl descojeşti, apoi îl tai fâşii. Tai roşiile cherry în două şi tai castraveţii şi morcovii în batoane lungi.
Speli quinoa într-o sită, sub un jet de apă rece, şi scurgi bine. Torni apă într-o cratiţă şi pui sare, după gust, apoi laşi să fiarbă la foc mediu. Adaugi quinoa şi fierbi aproximativ 15 minute. Umpli o altă oală cu apă şi pui sare, după gust, apoi o pui la fiert. Adaugi bucheţelele de broccoli şi le fierbi aproximativ 5-10 minute, până se mai înmoaie. Scurgi apa şi dai deoparte.

Pentru topping, combini într-un bol mic crema de brânză, ceapa verde, sare şi piper, după gust. Pui quinoa fiartă într-un bol de salată şi aşezi restul de legume preparate anterior. Stropeşti cu zeamă de lămâie şi adaugi crema de brânză. Serveşti imediat.
Sursa + foto: kitchenstories.io
Pui cu legume la cuptor – Reţetă rapidă
Pui cu legume la cuptor – Reţetă rapidă
Pui umplut cu legume, un preparat irezistibil
Pui umplut cu legume, un preparat irezistibil