Legume la cuptor cu salată de quinoa

Legume la cuptor cu salata de quinoa jpeg

Dacă la ultimele analize ai descoperit că nivelul colesterolului din sânge este prea mare, atunci este cazul să ţii un regim special şi să consumi alimente cât mai sărace în grăsimi „rele“. Astăzi îşi recomandăm o reţetă de legume la cuptor cu salată de quinoa. În farfurie vei avea un paletă largă de culori, iar salata de quinoa se va combina perfect cu savoarea feniculului, cepei roşii şi spanacului.

Ingrediente

2 bulbi mici de fenicul, tăiaţi pe sferturi 1 dovlecel mare, tăiat felii subţiri 1 ceapă roşie potrivită, tăiată felii subţiri 1 ardei gras galben, tăiat bucăţi mai mari 250 g roşii cherry 2 căţei de usturoi, feliaţi 2 linguri ulei 1 cană de quinoa, spălată 1 linguriţă chimion măcinat 150 g baby spanac 60 ml oţet din vin roşu sare piper

Mod de preparare

Încălzeşti cuptorul la 200 de grade celsius. Ungi o tavă de copt şi aşezi în ea sferturile de fenicul, feliile de dovlecel, ceapa, ardeiul gras, roşiile şi usturoiul. Stropeşti legumele cu ulei şi amesteci ca să se combine aromele.

Dai tava la cuptor 20-25 de minute, până când se înmoaie legumele, apoi o scoţi.

Între timp, fierbi 500 ml de apă la foc mare şi laşi să dea în clocot. Adaugi quinoa şi chimionul. Reduci flacăra la foc mic. Fierbi astfel, acoperind vasul, 10-12 minute, până când apa a fost absorbită şi boabele de quinoa sunt moi.

Aşezi quinoa fiartă într-un bol mare, adaugi legumele coapte şi spanacul. Amesteci uşor ca să se combine ingredientele. Stropeşti salata cu oţet şi condimentezi cu sare şi piper după gust. Amesteci din nou, la fel de uşor, şi serveşti.

Sursa + foto: www.taste.com.au

www.taste.com.au