Macaroane cu brânză şi broccoli (pentru gravide)

Dacă vrei să mănânci sănătos în cele 9 luni de sarcină, încearcă o reţetă de macaroane cu brânză şi broccoli. Cu ajutorul acestui preparat, vei obţine mai mult de 30% din doza ta zilnică recomandată de calciu, un mineral esenţial pentru oasele bebeluşului tău. În plus, dacă vei folosi paste sau macaroane din grâu integral, acestea vor fi utile în consumul tău de fibre şi îţi vor ajuta digestia. Din cantităţile de mai jos vei obţine 6 porţii, aşa că vei avea o sursă bună de mâncare pentru serile în care nu ai chef să găteşti.
Ingrediente
1-2 linguri ulei 2 căni lapte cu 1% grăsime 1 lingură lapte praf 1 lingură unt 2 linguri făină 180 g brânză cheddar rasă 1/4 linguriţă sare 1/4 linguriţă piper negru măcinat 300 g broccoli congelat, tăiat 230 g macaroane (din făină integrală), fierte 25 g pesmet 1 lingură parmezan ras
Mod de preparare
Încingi cuptorul. Ungi o tavă cu ulei şi o laşi deoparte. Într-un castron mic, combini laptele cu laptele pudră şi laşi deoparte. Fierbi macaroanele conform indicaţiilor de pe pachet.
Topeşti untul într-o tigaie la foc mediu şi încorporezi făina. Fierbi, amestecând continuu timp de 2 minute. Adaugi treptat laptele, amestecând bine după fiecare repriză. Fierbi în total 5 minute sau până când amestecul se îngroaşă, amestecând constant. Apoi iei de pe foc.
Adaugi brânza cheddar, sarea şi piperul în amestecul de lapte călduţ. Amesteci cu o lingură de lemn până când se topeşte brânza, aproximativ 1 minut. Încorporezi bucheţelele de broccoli şi macaroanele fierte.
Torni amestecul într-o tavă rezistentă tapetată, presari pesmetul şi parmezanul, iar apoi dai macaroanele la cuptor, aproape 25-30 de minute, până se rumenesc. Laşi 5 minute să se răcească înainte de a tăia porţiile. Sursa: health.com.