Mazăre şi broccoli cu seminţe de susan şi miere (gravide)

broccoli si mazare seminte susan jpeg

În cel de-al treilea trimestru de sarcină, corpul tău are nevoie de multă energie, mai ales că vei avea nevoie să consumi mai multe calorii pe zi decât în mod obişnuit. Un nutrient important este calciul, iar în ultimele 10 săptămâni de sarcină, acest mineral este folosit pentru a întări oasele bebeluşului. Aşa că este recomandat să adopţi o dietă echilibrată, bogată în vitamine şi minerale, dar care să conţină surse bune de calciu, cum ar fi legumele verzi sau seminţele de susan. Încearcă şi tu reţeta de mai jos pentru a găsi inspiraţia de care ai nevoie în bucătărie, mai ales dacă te pregăteşti să devii mămică. Transformă banala garnitură în ceva special, cu ajutorul acestui preparat care este delicios atunci când este servit alături de o porţie de peşte.

Mazăre şi broccoli cu seminţe de susan şi miere – Ingrediente

1 lingură seminţe de susan, uşor prăjite 1 linguriţă seminţe de mac 1 căpăţână de broccoli, tăiată bucheţele 100 g mazăre congelată

Pentru sos

1 lingură sos de soia

1 linguriţă miere

¼ linguriţă ulei de susan

Mazăre şi broccoli cu seminţe de susan şi miere – Mod de preparare

Pentru sos, amesteci mierea, uleiul de susan şi sosul de soia într-un recipient mic. Separat, amesteci şi seminţele de mac şi de susan într-o ceşcuţă.

Fierbi bucheţelele de broccoli şi mazărea aproximativ 2 minute, apoi le scurgi de apă. Răstorni broccoliul şi mazărea înapoi în cratiţă, torni jumătate din cantitatea de sos şi jumătate din amestecul de seminţe peste legume, apoi agiţi câteva secunde.

Serveşti garnitura şi o stropeşti cu restul de sos şi seminţele de susan şi mac rămase. Preparatul este ideal în combinaţie cu peştele.

Sursa: www.bbcgoodfood.com.