Nuggets de pui cu susan – Reţeta cu puţine grăsimi

Această reţetă sănătoasă este o versiune mai nouă a clasicei reţete de nuggets. Aşa că nu va mai trebui să îţi faci griji în privinţa grăsimilor rele din alimentaţie sau în privinţa caloriilor.
Ingrediente
1 kg cartofi dulci, descojiţi, tăiaţi sferturi ulei pentru prăjit 1 linguriţă coajă rasă de lămâie verde 1/3 cană seminţe de susan 500 g carne de pui, tăiată fâşii 1 lingură ulei de tărâţe de orez 60 ml sis de soia (cu un conţinut redus de sare) 2 linguri zeamă de limetă ¼ linguriţă pastă wasabi 100 g frunze de salată sare piper
Mod de preparare
Preîncălzeşti cuptorul la 200 °C. Ungi cu ulei o tavă mare de copt. Aşezi feliile de cartofi în ea. Condimentezi cu sare şi piper, după gust. Torni puţin ulei. Dai tava la cuptor 40 de minute sau până când cartofii se rumenesc şi devin crocanţi. Presari coaja rasă de lămâie.
Pui seminţele de susan într-o farfurie mare. Condimentezi fâşiile de carne cu sare şi piper. Dai bucăţile de pui prin seminţele de susan, ca să fie acoperite uniform.
Încingi uleiul de tărâţe de orez într-o tigaie, la foc mediu. Prăjeşti fâşiile de pui, în două tranşe, 3-4 minute, pe fiecare parte, până când se rumenesc şi sunt pătrunse. Le scoţi pe hârtie absorbantă.
Amesteci sosul de soia, zeama de lămâie şi pasta wasabi într-un bol mic şi le omogenizezi. Aşezi frunzele de salată într-un bol mare. Torni dressingul peste ele şi amesteci ca să se combine aromele. Serveşti puiul cu felii de cartofi copţi şi salata.
Sursa + foto: taste.com.au