Orez primavera (osteoporoză)

orez primavera jpeg

Un element esenţial pentru sănătatea oaselor tale este calciul. Aşa că azi îţi prezentăm o reţetă de orez primavera, recomandată pentru prevenirea osteoporozei. Orezul este o sursă excelentă de vitmaine şi minerale, precum niacină, vitamina D, calciu, fibre şi fier. Şi dovlecelul conţine o doză bună de calciu, aşa că îl poţi include mai des în mâncărurile tale.

Ingrediente (8 porţii)

50-60 grame unt 1/4 linguriţă oregano uscat 1/4 linguriţă busuioc uscat 1/4 linguriţă usturoi pudră 1 ceapă tocată 1 dovlecel mediu, feliat 250 g ciuperci feliate 250 g boabe de porumb 500 g orez alb, fiert 250 g roşii uscate, fără seminţe sare, după gust piper, după gust

Mod de preparare

Fierbi orezul conform instrucţiunilor de pe ambalaj. Topeşti untul într-o cratiţă mare, antiaderentă. Adaugi cantităţile de oregano, busuioc şi usturoiul pudră. Adaugi ceapa şi sotezi totul 2-3 minute.

Adaugi dovlecelul, ciupercile şi boabele de porumb. Sotezi şi amesteci, fără să acoperi vasul, la foc mediu, până când legumele s-au înmuiat şi lichidul s-a evaporat.

Adaugi orezul şi roşiile uscate în ulei. Fierbi şi amesteci până când ingredientele s-au pătruns bine. Adaugi sare şi piper, după gust.

Pont: dacă vrei, poţi să foloseşti orez brun în locul celui alb.

Sursa: www.osteoporosis.ca. Foto: pinterest.com