Pâinici cu merişoare, ideale la micul dejun

painici cu merisoare jpeg

Te trezeşti dimineaţa tot mai înfometată, de când ai aflat că eşti însărcinată? Prepară-ţi aceste pâinici delicioase şi îţi vei potoli pofta de mâncare. În plus, merişoarele te protejează de infecţiile tractului urinar, o afecţiune la care eşti mai predispusă în timpul sarcinii. Te-am convins deja? Atunci coace-ţi o tavă de pâinici cu merişoare şi portocale.

Pâinici cu merişoare - Ingrediente

260 g făină 50 g zahăr (plus 2 linguriţe) 2 linguriţe praf de copt 1 linguriţă bicarbonat de sodiu 1 praf de sare 100 g merişoare uscate 160 ml lapte bătut cu un conţinut redus de grăsime (plus 2 linguri) 60 ml ulei 1 linguriţă coajă rasă de portocală 1 ou mare

Pâinici cu merişoare - Mod de preparare

Preîncălzeşti cuptorul. Combini făina, zahărul, praful de copt, bicarbonatul de sodiu şi sarea, apoi încorporezi merişoarele.

Separat, amesteci laptele bătut, uleiul, coaja de portocală şi oul până la omogenizare. Torni ingredientele lichide peste ingredientele uscate şi amesteci până când se combină.

Răstorni aluatul pe o suprafaţă pudrată cu făină şi frămânţi de 5-6 ori. Aplatizezi compoziţia şi îi dai formă rotundă. Cu un pahar cu diametrul de 5 cm, tai 6 pâinici. Aduni şi frămânţi restul de aluat şi repeţi, tăind cu un pahar. Aşezi pâinicile pe o tavă de copt şi le stropeşti cu cele 2 linguri de lapte bătut rămas şi 2 linguriţe de zahăr. Dai tava la cuptor 10 minute, până se rumenesc. Le laşi să se răcească şi le serveşti la temperatura camerei.

Sursa + foto: www.fitpregnancy.com

Pâinici cu usturoi

Pâinici cu usturoi

Cele mai bune pâinici cu ceapă

Cele mai bune pâinici cu ceapă

Pâinici cu cârnaţi

Pâinici cu cârnaţi