Paste cu roşii cherry, sos pesto şi kale (gravide)

paste cu rosii cherry, sos pesto si kale jpeg

Acidul folic este o vitamină importantă încă din momentul în care te hotărăşti să faci un copil şi până la sfârşitul săptămânii a 12-a de sarcină. Tocmai de aceea, viitoarele mămici sunt sfătuite să ia zilnic suplimente de acid folic (sau vitamina B9). Dar chiar şi aşa, nu uita să incluzi în dieta ta cât mai multe alimente bogate în această vitamină, cum ar fi varza kale sau broccoli. Azi îţi recomandăm o reţetă simplă şi delicioasă. Încearcă şi tu aceste paste cu roşii cherry, sos pesto şi kale.

Ingrediente (4 porţii)

2 linguri ulei de măsline 3 căţei de usturoi, tocaţi 1 linguriţă chili fulgi 800 g roşii cherry, de la conservă sau proaspete 500 g penne 200 g varză Kale, tocată 4 linguri brânză ricotta 4 linguri sos pesto, proaspăt (reţeta completă aici) sare piper parmezan ras, pentru servire (opţional)

Kale

reţeta completă aici

Mod de preparare

Încingi uleiul într-o cratiţă mare, adaugi usturoiul şi îl căleşti 2 minute până se rumeneşte. Adaugi fulgii de ardei iute şi roşiile cherry, condimentezi bine cu sare şi piper, după gust. Fierbi la foc mic 15 minute, până când scade sosul şi se îngroaşă suficient.

În timp ce sosul se face la foc mic, fierbi pastele conform indicaţiilor de pe pachet, adaugi varza Kale în ultimele 2 minute de fierbere. Scurgi bine apa şi adaugi sosul, apoi împarţi pastele în 4 boluri, în mod egal.

Peste fiecare porţie, pui o lingură cu vârf de ricotta, presari puţin sos pesto şi razi puţin parmezan, dacă doreşti.

Sursa + foto: bbcgoodfood.com.