Paste cu sos cremos de avocado

2 captura de ecran din 2019 06 26 la 19 19 00 png png

Atunci când vrei să scapi de kilogramele în plus, ştii cât este de important să adopţi un regim sărac în calorii. Tocmai de aceea ne-am gândit să îţi recomandăm o reţetă de paste cu avocado cu puţine calorii.

Ingrediente: 

sare grunjoasă 450 g paste linguine 1 avocado, fără sâmbure 50 g busuioc proaspăt 80 ml ulei de măsline ¼ cană seminţe de pin, prăjite 25 g parmezan ras, plus pentru servire 1 cană roşii cherry, tăiate jumătăţi

Mod de preparare:

Fierbi pastele linguine într-o oală mare cu apă sărată, conform indicaţiilor de pe pachet. Le scurgi, păstrezi 1 cană din apa în care le-ai fiert şi le pui din nou în oală.

Între timp, într-un robot de bucătărie (cu lame de metal), amesteci avocado, busuiocul, uleiul de măsline, seminţele de pun şi parmezanul. Condimentezi cu sare şi le amesteci până se omogenizează. Dacă vrei o textură mai uşoară, adaugi un strop de ulei.

Torni sosul pesto peste pastele fierte, adaugi jumătate de cană de apă (păstrată de la fierberea pastelor) şi amesteci bine, ca să se combine aromele. Adaugi roşiile şi amesteci. Serveşti cu parmezan, după gust.

Sursa: www.delish.com

www.delish.com