Pere coapte (psoriazis)

Există studii potrivit cărora regimul alimentar este foarte important în ameliorarea simptomelor în caz de psoriazis. O dietă bogată în fructe şi legume proaspete contribuie la prevenirea şi tratarea erupţiilor pe piele. Alimente permise: fructe, legume, peşte, carne de pui şi de curcan, ulei de măsline. Alimente interzise: compoturi, gemuri, citrice, fructe confiate, alune, nuci, pâine albă, carne de porc, de vită, mezeluri, margarină, unt, zahăr, băuturi carbogazoase.
Ingrediente (4 porţii)
2 pere 2 linguriţe miere 4 linguri apă 100 g prune
Mod de preparare
Speli perele şi le tai în jumătate. Încingi cuptorul şi le aşezi împreună cu prunele într-o tavă. Torni peste ele mierea amestecată cu apa. Laşi la cuptor 35 de minute. Când sunt gata, le scoţi şi, dacă vrei, le decorezi după imaginaţie. Serveşti calde.