Peşte cu sos de roşii, vin alb şi capere

Peste cu sos de rosii, vin alb si capere jpeg

Atunci când vrei să profiţi de delicioasa carne a peştelui alb, indiferent ce variantă de peşte găseşti, trebuie să încerci această reţetă cu carbohidraţi puţini. De multe, carbohidraţii simpli sunt cei care duc la acumularea kilogramelor în plus. Dacă ştii să faci alegeri inteligente, optând pentru carbohidraţii complecşi, silueta ta nu va mai fi în pericol. În plus, medicii nutriţionişti subliniază că peştele este o alternativă mai sănătoasă la alte tipuri de carne, aşa că ai un motiv în plus să încerci reţeta noastră.

Ingrediente

2 linguri unt moale 2 căţei de usturoi zdrobiţi 60 ml vin alb sec zeama de la ½ lămâie 120 ml sos de roşii marinara (precum cel pe care îl prepari acasă, pentru paste; poate fi şi din comerţ) 2 fileuri de peşte alb proaspăt (fiecare să aibă aproximativ 200 g) 2 linguriţe capere 1 praf de sare piper negru măcinat, după gust

Mod de preparare

Topeşti untul într-o tigaie la foc mediu, adaugi usturoiul şi îl sotezi până devine auriu, aproximativ 1 minut. Torni vinul, storci zeama de lămâie şi fierbi la foc mic pentru ca sosul să scadă, aproximativ 30-60 de secunde.

Adaugi sosul de roşii marinara (cu usturoi şi multe ierburi aromatice), amesteci bine şi aşezi fileurile de peşte în tigaie. Condimentezi cu sare şi piper după gust şi pui cele 2 linguriţe de capere. Acoperi şi fierbi 4 minute la foc mediu spre mic. Întorci bucăţile de peşte şi fierbi fără să acoperi, încă un minut sau două, până când peştele este făcut, iar carnea se străpunge uşor.

Sursa + foto: www.skinnytaste.com

Supă de peşte cu găluşte, simplă şi gustoasă

Supă de peşte cu găluşte, simplă şi gustoasă

Peşte pane, simplu şi bun

Peşte pane, simplu şi bun

Plachie de peşte

Plachie de peşte