Peşte fript cu salată de năut

Peste fript cu salata de naut jpeg

Studiile arată că o dietă săracă în carbohidraţi este foarte eficientă mai ales pe termen scurt atunci când vrei să scapi de kilogramele în plus. Încearcă un preparat savuros, pe bază de peşte, şi bucură-te de gustul său intens, alături de o salată de năut.

Ingrediente

300 g cartofi dulci, curăţaţi şi tăiaţi cubuleţe ½ linguriţă chimion măcinat 1 căţel de usturoi, zdrobit ulei de măsline 250 g roşii cherry 600 g fileuri de peşte alb 40 g brânză feta degresată, mărunţită 80 g boabe de năut de la conservă (scurse şi spălate) 100 g spanac baby sare piper

Pentru sosul de iaurt

120 g iaurt degresat

zeama de la ½ lămâie

1 căţel de usturoi, zdrobit

2 linguri pătrunjel sau coriandru, tocat fin

Mod de preparare

Preîncălzeşti cuptorul. Amesteci cartofii tăiaţi cubuleţe cu chimionul şi usturoiul într-o tavă mare de copt. Condimentezi cu sare şi piper, după gust, şi torni puţin ulei. Amesteci bine, cât să se acopere ingredientele. Dai tava la cuptor 30 de minute. Adaugi roşiile şi mai ţii în cuptor 15 sau 20 de minute, până când se înmoaie cartofii. Când s-au copt legumele, le scoţi şi le dai deoparte.

Între timp, prepari sosul. Într-un bol, amesteci iaurtul cu o lingură de zeamă de lămâie, usturoiul, pătrunjelul sau coriandrul şi condimentezi cu sare şi piper.

Încingi grătarul sau o tigaie grill. Sărezi şi piperezi fileurile de peşte. Ungi tigaia sau grătarul cu puţin ulei şi frigi peştele 4-5 minute, pe fiecare parte, până se pătrunde carnea. (În funcţie de grosimea fileului, poate dura ceva mai mult să se frigă carnea.) Mărunţeşti brânza feta peste legumele calde. Adaugi boabele de năut şi spanacul crud. Amesteci uşor, ca să se combine ingredientele. Pui salata pe farfurii, aşezi fileurile de peşte deasupra şi serveşti cu sosul de iaurt.

Sursa + foto: www.taste.com.au

Somon cu lămâie şi portocală (conţinut redus de carbohidraţi)

Somon cu lămâie şi portocală (conţinut redus de carbohidraţi)

Piure de conopidă şi varză Kale (puţini carbohidraţi)

Piure de conopidă şi varză Kale (puţini carbohidraţi)

Peşte cu sos de roşii, vin alb şi capere

Peşte cu sos de roşii, vin alb şi capere