Peşte la cuptor cu fenicul şi roşii cherry

Peste la cuptor cu fenicul si rosii cherry jpeg

Reţeta de mai jos este recomandată pentru diabetici, însă chiar dacă nu suferi de diabet zaharat, poţi încerca şi tu un preparat sănătos şi gustos, pe bază de peşte alb, mai ales că are alături o garnitură de legume.

Ingrediente

500 g cartofi albi mici 2 bulbi de fenicul mari, curăţaţi şi tăiaţi felii subţiri 1 linguriţe ulei de măsline 250 g roşii cherry, tăiate jumătăţi 1 lingură sos balsamic sau glazură balsamică 4 fileuri de peşte alb (fiecare bucată să aibă aproximativ 125 g) 2 linguri oregano verde, tocat

Mod de preparare

Preîncălzeşti cuptorul la foc mare. Înţepi cartofii cu o furculiţă, pe toată suprafaţa, şi îi aşezi pe un prosop de hârtie în cuptorul cu microunde. Îi prepari la putere mare, 5 minute, îi laşi să se răcească, apoi îi tai în două. Aşezi cartofii şi feliile de fenicul într-o tavă de copt şi stropeşti cu ulei de măsline. Condimentezi cu piper, după gust. Dai la cuptorul încins 25-30 de minute, până când cartofii încep să se rumenească. Adaugi roşiile în tavă şi le stropeşti cu glazura balsamică (din comerţ). Laşi la cuptor 5 minute. Aşezi fileurile de peste peste cartofi şi legume, presari cu jumătate din cantitatea de oregano. Mai laşi la cuptor 8 sau 10 minute, până când carnea de peşte se străpunge uşor cu furculiţa. Împarţi peştele şi legumele în farfurii şi înainte de servire, stropeşti cu sosul din tavă. Presari oregano şi serveşti imediat.

Sursa + foto: www.taste.com.au

Peşte cu sos de roşii, vin alb şi capere

Peşte cu sos de roşii, vin alb şi capere

Sarmale de peşte, reţeta tradiţională

Sarmale de peşte, reţeta tradiţională

Peşte pane, simplu şi bun

Peşte pane, simplu şi bun