Piept de pui cu salată de năut şi porumb (constipaţie) FOTO

Bucăţile de piept de pui sunt condimentate şi servite alături de o delicioasă salată de năut, cu porumb proaspăt, roşii, avocado şi zeamă de lămâie. Vei descoperi un preparat simplu şi rapid, pe care îl poţi servi în orice zi a săptămânii. În plus, năutul şi celelalte ingrediente sunt bogate în fibre, un element esenţial care ajută la buna funcţionare a sistemului digestiv.
Năutul este o leguminoasă, iar din familia acestor legume face parte şi lintea. Leguminoasele sunt unele dintre cele mai bune surse de
, iar dacă vrei să te bucuri de beneficiile lor, include mai des ingrediente precum năutul în preparatele tale.
Fibrele insolubile din năut te ajută să previi sau să tratezi constipaţia. Fibrele solubile ajută la scăderea nivelului colesterolului „rău” şi reduce glicemia. Astfel, organismul tău este ajutat să reducă riscul de boli cardiovasculare. Deoarece năutul este o sursă foarte bogată de fier şi proteine, boabele sunt un bun înlocuitor pentru carne.
Ingrediente
Pentru salata de năut
2 căţei de usturoi, tocaţi 2 linguri zeamă de lămâie verde 1 linguriţă ulei de măsline extravirgin 1 linguriţă chimion fulgi de ardei iute, după gust ½ linguriţă sare grunjoasă 425 g boabe de năut (conservă), clătite şi scurse de apă 175 g porumb fiert (de la 1 ştiulete mare) 200 g roşii cherry, tăiate în patru 40 g ceapă roşie tocată coriandru tocat, după gust 1 avocado mic, tăiat cubuleţe
Pentru carnea de pui
4 bucăţi de piept de pui, fără pieliţă
ulei de măsline
2 linguriţe boia
1 linguriţă sare grunjoasă
1 linguriţă chimion măcinat
1 linguriţă cimbru măcinat
½ linguriţă piper cayenne
½ linguriţă usturoi pudră
Mod de preparare
Încălzeşti cuptorul la foc potrivit. Într-un bol mare, combini usturoiul, zeama de lămâie, uleiul, chimionul, fulgii de ardei iute şi sarea. Adaugi boabele scurse de năut, porumbul fiert, roşiile, ceapa şi coriandrul şi amesteci bine, până la omogenizare.

Încingi o tigaie adâncă la foc mare, 5 minute. Amesteci boiaua, sarea, piperul cayenne, chimionul, cimbrul şi usturoiul pudră. Ungi pieptul de pui cu ulei pe ambele părţi, apoi acoperi carnea uniform cu amestecul de condimente.

Aşezi bucăţile de piept în tigaia încinsă şi le rumeneşti 1 minute. Întorci carnea şi o rumeneşti încă 1 minut. Dai pieptul de pui la cuptor şi îl coci până când carnea nu mai este roz la mijloc, aproximativ 8-10 minute.

Feliezi carnea. Când eşti gata să o serveşti, amesteci uşor cubuleţele de avocado în salată, aşezi pieptul de pui peste legume şi serveşti imediat acest preparat sănătos.
Sursa + foto: www.skinnytaste.com
Salată cu năut şi brânză feta. Reţeta lui Jamie Oliver
Salată cu năut şi brânză feta. Reţeta lui Jamie Oliver
Tocăniţă de pui cu năut şi măsline