Piept de pui cu sos pesto din seminţe de dovleac

Viitoarelor mămici le recomandăm astăzi o reţetă delicioasă, de piept de pui făcut pe grătar. Piesa centrală a reţetei este sosul făcut din seminţe de dovleac. Mâncarea aceasta îţi va potoli foamea. În plus, este o reţetă recomandată femeilor gravide, întrucât are ingrediente bogate în proteine, nutrimenţi şi alte substanţe care aduc beneficii atât pentru gravidă, cât şi pentru bebeluş.
Piept de pui cu sos pesto din seminţe de dovleac - Ingrediente
2 linguri ulei + 120 ml ulei 60 g seminţe de dovleac fără coajă sare piper negru măcinat 1 căţel de usturoi, descojit 45 g pătrunjel verde (frunze) 15 g coriandru verde (frunze) 4 cepe verzi, tocate 1 lingură zeamă de lămâie 750 g piept de pui dezosat şi fără piele
Piept de pui cu sos pesto din seminţe de dovleac - Mod de preparare
Încingi 2 linguri de ulei într-o tigaie, la foc mediu, adaugi seminţele de dovleac, ¾ linguriţă sare, 1 praf de piper. Le prăjeşti, amestecând continuu, până se rumenesc, aproximativ 3-4 minute. Le iei de pe foc şi le laşi să se răcească.
Într-un blender, pui usturoiul şi îl ţii până se toacă mărunt. Adaugi frunzele de pătrunjel şi pe cele de coriandru, ceapa verde şi zeama de lămâie. Continui să le amesteci în blender, până sunt tocate fin.
Iei aproximativ 60 de grame din compoziţia de pătrunjel şi laşi restul în blender. Pui cee 60 de grame într-o pungă de plastic cu fermoar. Adaugi 60 ml de ulei şi 1 praf de piper şi amesteci până la omogenizare. Adaugi pieptul de pui feliat, sigilezi punga şi amesteci astfel încât carnea să fie acoperită cu marinata. Laşi carnea la frigider cel puţin 1 oră sau peste noapte, să se marineze.
Pui seminţele de dovleac reci peste compoziţia de pătrunjel păstrată în blender. Omogenizezi bine. Cu blenderul în funcţiune, torni 60 ml de ulei şi ¼ cană de apă şi amesteci, până obţii un piure. Torni sosul pesto într-un bol şi îl dai deoparte.
Încingi grătarul sau tigaia grill şi scoţi carnea de la marinat. Aşezi bucăţile de piept pe grătar sau în tigaie şi le frigi 6-8 minute pe fiecare parte. Le scoţi pe farfurii, le stropeşti cu sosul pesto din seminţe de dovleac şi le serveşti calde.
Sursa: www.babycenter.com