Piure de zmeură fără zahăr

piure de zmeura jpeg

Aromatele fructe de zmeură nu trebuie să lipsească din cămara ta. Îţi recomandăm o reţetă simplă de piure de zmeură fără zahăr, care se pune la borcane, pentru ca tu să te bucuri mai târziu de gustul inconfundabil al acestor fructe delicioase.

Este de preferat să foloseşti zmeură de pădure, pentru că aceasta este mai aromată. În plus, poţi folosi piureul de zmeură conservat pentru a face îngheţată pentru cei din familie şi nu numai.

Dacă suferi de diabet, este mult mai bine să nu foloseşti deloc zahăr la prepararea piurelui de zmeură.

Piure de zmeură fără zahăr - Ingrediente

1 kg zmeură de pădure

Cum se prepară piureul de zmeură fără zahăr

Speli zmeura. O treci prin sită. Piureul obţinut îl torni imediat în sticle sau borcane curate, pregătite în prealabil. Le închizi ermetic şi le sterilizezi 15 minute, fierbându-le în baia de apă.

De reţinut:

• timpul de sterilizare nu se socoteşte din momentul în care începe să fiarbă vasul în care sunt puse sticlele, ci doar din momentul în care vezi că încep să se ridice în sticle bule mici de aer, spre suprafaţă.

• Sticlele trebuie umplute până unde începe gâtul lor, se închid ermetic şi se aşază cu grijă în baia de apă.

image

• Dacă prepari îngheţată din piure de zmeură (foto), care a fost sterilizat după metoda de mai sus, fierbi zahărul (după gust) cu apă, până se limpezeşte lichidul, îl strecori printr-un tifon şi îl amesteci cu piureul de zmeură, după gust.

Adaugi zeamă de lămâie, dar nu prea multă, deoarece îngheţata va ieşi prea acră. Dacă pui prea mult zahăr la piureul de fructe, compoziţia va îngheţa mai greu, iar dacă pui prea puţin, îngheţata de zmeură va forma cristale de gheaţă. Pentru un rezultat optim, poţi să foloseşti zahăr pudră.

Foto: pixabay.com