Pizza cu rucola şi brânză de capră (colesterol)

Chiar dacă ai un nivel ridicat al colesterolului, asta nu înseamnă că nu te poţi bucura de o pizza delicioasă. Această reţetă reduce cantitatea de caşcaval, însă creşte aportul de legume, adăugând pe blatul de pizza nucile, care te pot ajuta să scazi colesterolul din sânge.
Ingrediente (4 porţii)
30 g nuci măcinate 2 linguri ulei de măsline 150 g ceapă roşie tocată 1 aluat de pizza congelat 200 g roşii mici, tăiate jumătăţi 1 praf sare piper măcinat 50 g brânză de capră, feliată 1 cană frunze de rucola
Mod de preparare
Încingi cuptorul. Prăjeşti nucile pe o tavă de fursecuri, 3-4 minute sau până vezi că devin maronii şi au un miros puternic de copt. Le muţi imediat pe o farfurie şi le laşi să se răcească.
Încingi 1 linguriţă de ulei într-o tigaie, la foc mediu. Adaugi ceapa şi căleşti, amestecând ocazional, 6-8 minute sau până când ceapa se înmoaie şi se rumeneşte.
Pui aluatul de pizza pe o tavă de copt unsă cu ulei. Peste el, pui nucile, ceapa şi roşiile. Condimentezi cu sare şi piper, după gust. Aranjezi brânza de capră pe deasupra.
Dai la cuptor 7 minute sau până când blatul de pizza este uşor rumenit, crocant şi copt la interior. Presari frunzele de rucola peste pizza şi stropeşti cu un pic de ulei. Laşi să se răcească puţin înainte de a tăia pizza în 4.
Sursa: health.com.