Plăcintă cu nucă şi gem (reţetă pentru subponderali)

Dacă vrei să mai pui câteva kilograme pe tine, pentru că medicul aşa ţi-a recomandat, iată o reţetă hipercalorică.
Ingrediente Pentru aluat 200 g unt 2 ouă 300 g făină 4 linguri zahăr 1 lingură esenţă de rom 25 g drojdie 50 ml lapte 1 praf de sare
Pentru umplutură
1 borcănel gem de prune
100 g miez de nucă
zahăr pudră, pentru decor
coajă de lămâie, pentru decor
miez de nucă, pentru decor
Mod de preparare
Amesteci drojdia cu o lingură de zahăr, 2-3 linguri lapte cald şi 1 lingură de făină. Laşi maiaua la crescut până îşi dublează volumul. Adaugi făina, un praf de sare, laptele călduţ în care ai dizolvat restul de zahăr, untul topit, ouăle bătute şi esenţa de rom. Frămânţi până se omogenizează ingredientele şi laşi la crescut. Întinzi aluatul, pui gemul, presari nuca sfărâmată şi rulezi. Aşezi plăcinta într-o tavă de chec şi o dai la cuptor până se rumeneşte. Laşi la răcorit, apoi o decorezi cu nucă, zahăr pudră şi coajă de lămâie.