Salată cu carne de vită, salsa şi iaurt (gravide)

salata carne vita salsa jpeg

Dacă ai poftă de un preparat mexican, renunţă la restaurante şi prepară-ţi această salată bogată în proteine. Carnea slabă şi fasolea neagră îi oferă organismului fier, vitamina B12 şi zinc. Dacă nu te confrunţi cu arsurile la stomac, atunci poţi adauga mai mult sos salsa, iar preparatul acesta picant va fi cu siguranţă pe gustul tău. Încearcă acum o salată cu vită, salsa şi iaurt.

Salată cu vită, salsa şi iaurt - Ingrediente (4 porţii)

450 g carne tocată de vită ½ linguriţă piper cayenne ½ linguriţă chimion măcinat 115 g sos salsa (plus 3 linguri) 425 g fasole neagră de la conservă, spălată şi scursă 2 linguri smântână degresată 1 salată verde, tocată 1 avocado, tăiat cubuleţe 1 roşie medie, tăiată 2 linguri coriandru sau pătrunjel proaspăt, pentru servire

Salată cu vită, salsa şi iaurt - Mod de preparare

Scoţi carnea din frigider cu 10 minute înainte şi o laşi la temperatura camerei. O rumeneşti la foc mediu, într-o tigaie adâncă, mărunţind-o cu o spatulă, dacă e cazul. Adaugi piperul cayenne şi chimionul şi căleşti 6-7 minute, până când vezi că nu mai rămân bucăţi roz de carne. O scoţi din tigaie şi scurgi lichidul în exces.

Încorporezi sosul salsa şi fasolea neagră, amesteci bine cu carnea tocată şi rumeneşti la foc mediu. Laşi pe aragaz 2 minute, condimentezi, după gust, cu piper cayenne, sare şi piper.

Între timp, într-un bol mic, amesteci 3 linguri de sos salsa cu smântâna şi le laşi deoparte. Împarţi salata verde în părţi egale, în 4 boluri. Adaugi carnea tocată, roşiile şi avocado. Stropeşti cu dressingul şi decorezi cu puţin coriandru sau pătrunjel, înainte de servire.

Sursa: health.com.