Salată cu fasole, linte şi năut

Dacă şi tu te numeri printre persoanele care au colesterolul mărit, cel mai probabil ştii deja că trebuie să ţii cont de recomandările medicului tău şi că trebuie să reduci consumul de grăsimi saturate, precum şi de alimente sărate. Aşadar, include în dieta ta mai multe alimente bogate în grăsimi bune şi cu multe fibre, precum fasolea, lintea şi năutul.
Salată cu fasole, linte şi năut – Ingrediente (8 porţii)
800 g fasole albă, de la conservă (boabele scurse şi clătite) 400 g năut de la conservă (boabele scurse şi clătite) 400 g linte de la conservă (boabele scurse şi clătite) 1 legătură pătrunjel verde tocat 1 lingură ceapă verde tăiată fin
Pentru dressing
2 linguriţe coajă rasă de lămâie
1 lingură zeamă de lămâie
2 linguri ulei de măsline
1 căţel de usturoi, zdrobit
sare
piper
Salată cu fasole, linte şi năut – Mod de preparare
Combini fasolea albă, boabele de năut şi cele de linte, pătrunjelul şi ceapa verde într-un bol mare de salată. Separat, prepari dressingul. Pui coaja rasă de lămâie, zeama de lămâie, uleiul şi usturoiul într-un borcan cu capac. Condimentezi cu sare şi piper, după gust, pui capacul şi agiţi borcanul ca să se combine ingredientele. Torni dressingul peste salată şi o serveşti imediat.
Sursa + foto: www.taste.com.au
Salată de paste cu spanac şi roşii
Salată de paste cu spanac şi roşii