Salată de avocado cu ceapă şi roşii

Salata de avocado cu ceapa si rosii jpeg

Ştiai că avocado poate fi un aliat de bază în prevenţia osteoporozei? O jumătate de avocado îţi aduce aproximativ 25% din doza zilnică recomandată de vitamina K, o substanţă nutritivă care este, de cele mai multe ori, trecută cu vederea, dar care este esenţială pentru sănătatea oaselor tale. Adoptând o dietă ce conţine cantităţi adecvate de vitamina K, vei contribui la menţinerea sănătăţii oaselor tale, prin creşterea absorbţiei de calciu. Aşadar, dacă te-am convins, prepară-ţi o salată rapidă cu avocado. Este o salată simplă, care poate fi consumată la cină sau la masa de prânz.

  • Timp total: 30 min
  • Pregătire: 30 min
  • Categorie: retete de regim

Ingrediente

1 roşie mare, tăiată felii groase ½ avocado, feliat ceapă roşie, tăiată rondele 6 roşii cherry, tăiate jumătăţi tarhon, după gust 1 lingură ulei de măsline ½ linguriţă oţet

Mod de preparare

Pui roşiile, avocado şi ceapa tăiată pe o farfurie mică, presari frunzele de tarhon şi le stropeşti cu ulei şi oţet. Condimentezi cu sare grunjoasă şi piper, după gust.

Uleiul de măsline este ingredientul-cheie şi aroma principală a salatei, aşa că adaugă mai mult, după gust, şi vei descoperi că va completa prospeţimea celorlalte ingrediente.

Sursa + foto: www.foodiecrush.com