Salată de broccoli cu căpşuni şi bacon (fără gluten)

Pentru persoanele care suferă de boala celiacă (sau intoleranţă la gluten), această reţetă este tocmai bună. Cu ingrediente bogate în vitamine şi minerale, salata de broccoli cu căpşuni are şi câteva feliuţe de bacon, pentru a-i da un plus de gust. Încearc-o şi tu vara aceasta!
În sezonul cald, organismul tău are nevoie de multe ingrediente sănătoase. Iar salata cu broccoli, căpşuni, mango, mere şi afine, preparată cu puţină maioneză şi smântână, este cu siguranţă un aliat pe măsură pentru a face faţă mai uşor zilelor cu temperaturi extrem de ridicate.
Ingrediente (6 porţii)
Pentru dressing:
120 g maioneză 60 g smântână grasă 2 linguri oţet alb 60 g zahăr sare, după gust piper negru măcinat, după gust
Pentru salată:
1 căpăţână de broccoli, fără frunze
200 g căpşuni feliate
100 g afine
1 mango feliat
1 măr, feliat
6-8 felii de bacon prăjit, mărunţit
Mod de preparare
Pentru dressingul de salată, combini într-un bol mic maioneza şi smântâna cu oţetul alb şi zahărul, apoi amesteci bine până la omogenizare. Condimentezi cu sare şi piper, dacă este necesar.
Speli căpăţâna de broccoli, o scufunzi în apă fierbinte preţ de 30 de secunde şi o scurgi bine. Tai broccoliul în bucheţele mici şi le laşi să se usuce pe prosoape de hârtie.
Adaugi fragmentele de broccoli curate şi uscate într-un bol mare de salata, adaugi căpşunile feliate, afinele, feliile de mango, cele de măr şi baconul mărunţit.
Torni cantitatea dorită din dressingul pentru salată peste celelalte ingrediente şi amesteci uşor până se combină toate. Nu trebuie să foloseşti tot dressingul pe care l-ai preparat, e suficient să stropeşti salata cât să o acoperi.
Sursa: juliasalbum.com