Salată de castraveţi cu sos cremos

Salata de castraveti cu sos cremos jpeg

Dacă ai probleme cu digestia, avem pentru tine reţeta perfectă: o delicioasă salată cu castravete. Castravetele este de ajutor în lupta cu kilogramele în plus. Are puţine calorii şi un conţinut mare de apă, aşa că este un aliat ideal care trebuie să se regăsească în dieta persoanelor care vor să slăbească.

Procentul mare de apă şi fibrele alimentare din castravete sunt foarte eficiente în procesul de eliminare a toxinelor din sistemul digestiv, ajutând astfel procesul de digestie. Consumul zilnic de castraveţi poate fi privit ca un remediu pentru constipaţia cronică, aşa că merită să încerci şi tu această salată delicioasă.

Ingrediente

2 castraveţi mari, feliaţi 60 g ceapă roşie, tăiată 60 g iaurt grecesc coaja rasă şi zeama dela 1 lămâie 2 linguri mărar tocat sare piper 1 căţel de usturoi dat prin răzătoare, opţional

Mod de preparare

Amesteci toate ingredientele într-un bol mare de salată şi o serveşti imediat. Dacă vrei, poţi să înlocuieşti zeama de lămâie cu oţet alb, după gust. Sau, dacă doreşti, poţi să înlocuieşti iaurtul grecesc cu o combinaţie de maioneză şi smântână.

Sursa + foto: www.closetcooking.com

www.closetcooking.com