Salată de post cu porumb şi ardei gras

Salata de post cu porumb, ardei gras si fasole jpeg

Nu mai ştii ce să mănânci în zilele de post? De ce nu încerci o salată simplă, după o reţetă de peste hotare? Este bogată în ingrediente colorate şi proaspete, ca să nu mai spunem că este o salată sănătoasă. În plus, nu conţine gluten, aşa că poate fi consumată chiar şi de cei care suferă de boala celiacă.

Ingrediente

120 ml ulei de măsline 67 g zahăr tos, opţional 80 ml oţet din vin alb 1 linguriţă pudră de chili 1 linguriţă sare 450 g roşii, fără seminţe, tăiate cubuleţe 425 g fasole ochi negri, de la conservă (spălată şi scursă) 425 g fasole neagră, de la conservă (spălată şi scursă) 311 g porumb de la conservă (scurs) 1 ceapă roşie tocată 90 g ardei gras verde, tăiat cubuleţe 90 g ardei gras roşu, tăiat cubuleţe 1 legătură pătrunjel sau coriandru

Mod de preparare

Într-un castron mare, amesteci uleiul, zahărul, oţetul, pudra de chili şi sarea. Adaugi roşiile, ambele tipuri de boabe de fasole, porumbul ceapa roşie şi ardeii graşi. Amesteci ca să se combine ingredientele.

Adaugi pătrunjelul sau coriandrul tocat. Acoperi castronul şi dai salata la rece cel puţin 1 oră sau o laşi peste noapte. O serveşti rece sau la temperatura camerei.

PONT: Dacă ţi se pare prea mare cantitatea de zahăr, poţi să foloseşti mai puţin sau chiar deloc.

Sursa + foto: www.culinaryhill.com

www.culinaryhill.com